Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Повече публичност в комуникацията между бизнеса и съдебната власт

За това призова бизнесменът Васил Василев в предаването "Денят ON AIR"

25.04.2017 | 20:10 Редактор: Василена Василева
Повече публичност в комуникацията между бизнеса и съдебната власт

Контактите между предприемачи и бизнесмени с хора от съдебната власт трябва да бъдат публични, констатира бизнесменът Васил Василев в студиото на "Денят ON AIR".

Повод за размисъл в студиото на Кузман Илиев стана срещата на шефа на "Овергаз" Сашо Дончев с главния прокурор, за която е посредничил Георги Гергов и това му коства мястото в Изпълнителното бюро на БСП.

"Не е редно, а за магистратите е дори недопустимо да провеждат подобни срещи, защото това предполага излизане от рамките на съдебния процес. Всеки който има да каже нещо по темата би трябвало да го каже в съда", категоричен бе Василев.

По повод оставката на Гергов, бизнесменът коментира, че няма никакво значение кой ще излезе, било то от партията на БСП или друга, тъй като на неговото място бързо ще бъде запълнено от друг, който с нищо не би се различавал от предшественика си.

"Това няма да бъде обществена трагедия. Дори напротив - обществото може само да спечели от това кирливите ризи на политици и магистрати да излязат на бял свят", допълни още Василев.

Той заяви, че острата и бърза реакция по случая, от страна на БСП, може само да допринесе за партията в положителен аспект.

Според госта на Bulgaria ON AIR, българското общество непрестанно става свидетел на "лавини от безобразие", а прокуратурата продължава да не си върши работата.

Василев е категоричен, че за да се справи държавата ни с престъпленията и социалните проблеми, трябва да има "здрава съдебна система и жестока борба с корупцията".