Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Милен Михов: Състоянието на военната ни политика е критично

Обединените патриоти обаче са категорични, че могат да управляват заедно с ГЕРБ

19.04.2017 | 21:36 Редактор: Василена Василева
Милен Михов: Състоянието на военната ни политика е критично

"Оптимист съм и мисля, че ще се стигне до решение на въпросите за постигане на правителство", категоричен бе Милен Михов от "Обединените патриоти" пред Bulgaria ON AIR.

Той допълни, че Патриотите застават твърдо зад решението си и могат да участват в управлението на държавата заедно с ГЕРБ.

"Достигнахме до един програмен материал от 21 страници, в които бяха посочени основните акценти и политики. Следващият ход е сформирането на една подробна управленска програма със срокове, с конкретни стъпки за реализиранете на тези политики и търсенето на политочески отговорните лица, които трябва да ги реализират. Това трябва да се случи в следващите четири години", заяви Михов.

Относно преговорите за пенсионните реформи, депутатът подчерта, че за първи път през последните 20 години, е променено "закостенялото" отношение към доходите.

Оспоримо е твърдението, че  увеличаването на пенсиите ще доведе до наливане на социални фондове, които нямат значение за реалната икономика, заяви гостът на Денят ON AIR.

"Според нас това увеличава възможностите за подобрение, а това от своя страна води и до увеличаване на възможностите на вътрешния пазар на страната".

Милен Михов спомена още, че страната ни има нужда от промяна на военната политика, в която задължителната военна служба да бъде един от елементите на тази реформа. Той е на менение, че армията не може да изпълни конституционните си задължения и не може да гарантира суверенитета и териториалната цялост на страната ни.

"Трябва да търсим нови пътища за развитие на въоръжените сили, нова военна политика, трябва да се търсят възможности за стимулиране на доброволната военна служба".

По думите му България в момента не може да се изправи пред предизвикателствата на драматично усложнилата се международна обстановка.