Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Утрешният парламент през очите на "Обединени патриоти"

"Европа на нациите" е бъдещето, каза депутатът Александър Сиди пред Bulgaria ON AIR

31.03.2017 | 19:58 Редактор: Иван Берберов
Утрешният парламент през очите на

В студиото на "Денят ON AIR" депутатът от "Обединени патриоти" Александър Сиди бъдещето на Европа е "Европа на нациите" и не смята, че се нуждаем от подкрепата на Брюксел за съставяне на правителство.

"Днес разбрахме, че Борисов е получил разрешение от Брюксел да сключи коалиция с "Обединени патриоти". Ние винаги сме казвали, че Европа трябва да бъде "Европа на нациите". Не смятам, че трябва да търсим подкрепа от Брюксел какво правителство да излъчим", категоричен бе той

Депутатът коментира преговорите на формацията с ГЕРБ за съставяне на правителство.

"Все още разговаряме, в конкретика ще навлезем другата седмица, но не виждам причина ако се договорим да не се получи стабилно правителство", посочи Сиди пред Bulgaria ON AIR.

Запитан за възможността за широка коалиция, той сподели, че е много слабо вероятно да се стигне до това. Също така добави, че Патриотите са готови да преговарят с когото трябва, за да се излъчи правителство.

"Много трудно може да се стигне до широка коалиция. Национализмът не е нито десен нито ляв, ако не успеем да се договорим с ГЕРБ, ще преговаряме с когото трябва", посочи той.

Мнението на Сиди за партията на Веселин Марешки "Воля" бе, че "Обединени патриоти" не са в позиция да разговарят с тях по отношение на формиране на парламент.

"Ние нямаме право да водим такива разговори, ГЕРБ са тези, които могат да преговарят. Твърде рано е да се говори за движение "Воля". Все още не сме се събирали от патриотичната коалиция, за да обсъдим позицията си към партията на Марешки", даде мнението си депутатът.

Според госта причината за това, че очакванията на партията му не се оправдаха на изборите, се дължи да битката между БСП и ГЕРБ.

"Имахме по-високи очаквания. Битката между ГЕРБ и БСП успя да отнеме от електората в цялата страна. Хората гласуваха за едната партия, за да не спечели другата партия", даде оценката си той.

Вижте още във видеото: