fallback

Димитър Недков: Преходът в България тепърва започва

Той коментира и факта, че на 7-ми март се навършват 14 години от убийството на Илия Павлов

07.03.2017 | 20:16 Автор: Мария Аладжова

Преходът в България тепърва ще започне от тази година. Това каза в предаването "Денят ON AIR" по Bulgaria ON AIR писателят Димитър Недков:

"Целият проблем на българския преход се корени във вечната война между българите, които се опитват да правят бизнес, и политиците, които търгуват с пазарното и икономическо пространство в България", коментира Недков. Той изрази убеждение, че успешният преход се състои в изграждане на стойностна образователна система, "възпитаваща българина в българите" - патриотизъм, а не национализъм.

Писателят коментира и факта, че днес, на 7-ми март, се навършват 14 години от убийството на Илия Павлов: "В големия бизнес не те убиват за това, което си направил, в големия бизнес, в големите игри, те убиват за това, което смяташ да направиш". 

Недков сподели и своята версия за причините, довели до фаталната развръзка: 

"Да искаш да построиш петролопровод, който да елиминира пролив и да те приемат три държави и да ти кажат: "Ти си прави и ти ще го направиш" - петролопроводите за разлика от газопроводите са много по-високо в световната политика...

Да си договорил вече и да искаш да създадеш глобален балкански единен пазар на туризма. Да се договориш с Кипър, с Турция, с Гърция с Хърватия, с румънците, и да излезеш в Европа и да кажеш: "Пазарът е наш" и да настъпиш интересите на големите немски оператори...", продължи да изрежда той.

По думите му основателят на "Мултигруп" се е стремял да създаде благоприятен бизнес климат за българските предприемачи.

Вижте пълния разговор:

 

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback