Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Тръмп няма да легне под условията на Путин, коментира експерт по международна сигурност

Има военни проекти, на които САЩ държи, посочи Димитър Гърдев

17.02.2017 | 21:06 Редактор: Мария Аладжова
Тръмп няма да легне под условията на Путин, коментира експерт по международна сигурност

Трябва да се обяснява все повече и по-ясно на хората, че разпадането на Европейския съюз ще доведе до изключителна катастрофа, коментира в "Денят ON AIR" експертът по международна сигурност Димитър Гърдев.

"Ако Европа не застане самостоятелно като център в преговорите между САЩ и Русия, те ще се договорят, независимо от това. Европа трябва да се централизира, да изгражда собствени органи за сигурност, впоследствие да участва в този преговорен процес", добави той.

Що се отнася до комуникацията между Доналд Тръмп и Владимир Путин, Гърдев отбеляза, че бившата администрация на САЩ води своебразна война срещу американския президент, най-вече чрез медиите:

"Преекспонират се тези страхове, има едно говорене, че той (бел. ред. - Тръмп) ще се съгласи с Владимир Путин, ще легне под неговите условия. Няма да е така", настоя Гърдев.

По думите му САЩ няма да се откаже от условието си държавите на НАТО да дават 2% от БВП за отбрана, както и от проектите си в Европа - съоръженията и базите. "В тази среща, която предстои между Доналд Тръмп и Владимир Путин, тези неща ще останат като елементи", добави събеседникът в студиото на Bulgaria ON AIR.

Още по темата - във видеото!