fallback

Делян Добрев като Борисов, не вижда как ще се състави правителство

С БСП сме на диаметрално противоположни позиции, заяви гостът в "Денят ON AIR"

16.02.2017 | 19:47 Автор: Тодор Петров

Бившият народен представител от ГЕРБ Делян Добрев потвърди думите на лидера на партията Бойко Борисов, че много трудно ще се състави правителство след предстоящите парламентарни избори.

В предаването "Денят ON AIR" той обясни, че социологическите изследвания показват, че нито една партия няма да има категорично мнозинство и ще е много трудно да се състави кабинет, ако няма коалиция между първите две формации. 

Делян Добрев прогнозира, че това ще са ГЕРБ и БСП, но уточни, че капиталовият пазар е единствената обща точка между двете партии.

"По всичко друго сме на диаметрално противоположни позиции", категоричен бе гостът на Bulgaria ON AIR. 

Като потенциални партньори на ГЕРБ в евентуално следващо управление Делян Добрев вижда някои от десните партии, които прескочат бариерата от 4%. Той посочи директно "Обединените патриоти", с които работиха заедно в последния кабинет.

Бившият енергиен министър коментира и масовите освобождавания от длъжност на областни управители от страна на служебния кабинет на Огнян Герджиков.

"Служебният кабинет има право да смени всички областни управители, но мотивът за освобождаване е много несериозен, да не кажа обиден. По време на президентските избори те получиха похвала, че изборите са честни, а сега изведнъж няма да се справят", отбеляза той.

Добрев е на мнение, че ако се закупят машини за гласуване, то трябва да се направи всичко необходимо да не бъдат манипулирани отвън.

Самият Делян Добрев ще бъде водач на листата в Хасково, където по думите му ще срещне най-голяма конкуренция в лицето на БСП.

Той призна със задоволство, че на около 80% приоритетите на бизнеса се припокриват с програмата на ГЕРБ. 

"Останлите 20% са неща, за които не сме се сетили. Нашите калкулации са изключително точни, което е удовлетворение за нас", каза Добрев и призна, че трябва се увеличи качеството на образованието. 

 

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback