Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Румънците се усетиха навреме, каза Адриан Рачев - Румънеца

За Bulgaria ON AIR поп-изпълнителят коментира причините за нестихващите масови протести в северната ни съседка

10.02.2017 | 20:19 Редактор: Жанета Нейкова
Румънците се усетиха навреме, каза Адриан Рачев - Румънеца

Причината за нестихващите масови протести в Румъния се крие в това, че хората там се усетиха навреме и всичко постигнаха сами. Това каза Адриан Рачев - Румънеца в студиото на "Денят ON AIR".

За Bulgaria ON AIR той каза, че румънците са решили да отстояват това, за което първоначално са гласували и уточни:

"Протестиращите не искат оставката на правителството, напротив - те казват - нека си стоят в парламента, обаче да изпълняват това, за което са назначени".

Запитан дали българите имаме нещо общо със северните ни съседи, поп-изпълнителят посочи, че двата народа имат еднакъв манталитет, единственото различие е езикът.

"Румънците винаги са смятали българите за братя", коментира Рачев и отбеляза, че северните ни съседи винаги са адмирирали българския туризъм. "Черноморието и планинските ни курорти са пълни с румънци", посочи той.

От друга страна, Румънеца твърди, че северната ни съседка е много по-напред в много отношения от България.

"В момента България е това, което Румъния беше по селата. Ако се разходите в едно по-забутано селце тук, ще видите това, което Румъния беше по време на комунизма - изоставени къщи, предимно възрастни хора, младите са по кафетата", коментира певецът.

Адриан Рачев разказа, че е преживял гражданската война в Румъния през 1989 година, когато е свален ръководителят на страната Николае Чаушеску и определи поведението на българските протестиращи през 2013 като "агресивни". 

"Преживял съм гражданска война и, повярвайте ми, не искате такова нещо да се случва и в България". 

Целия разговор вижте във видеото: