Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Валентин Радев, ГЕРБ: Политиците да имат доблестта да признават успеха на другите!

Той коментира днешното обръщение на лидера на БСП Корнелия Нинова

26.01.2017 | 20:19 Редактор: Мария Аладжова
Валентин Радев, ГЕРБ: Политиците да имат доблестта да признават успеха на другите!

Смирение, толерантност и смекчен тон - към това призова народният представител от ГЕРБ Валентин Радев в коментар за днешното последното заседание на Народното събрание, на което страстите за пореден път се нажежиха.

Повод за това стана обръщението на лидера на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна, с което по думите на Радев тя буквално е нулирала свършеното от правителството през последните две години:

"Крайно време е политиците да имат доблестта да признават успехите на другите", заяви Радев в "Денят ON AIR" по Bulgaria ON AIR. Според него в обръщението си Нинова е говорила не на народните представители в залата, а на електората на БСП, предвид и обстоятелството, че предстоят парламентарни избори.

По отношение на последния доклад на ЕК за напредъка на България, Радев коментира, че у нас закони, свързани със съдебната система се приемат трудно. По думите му обаче България може да се гордее с това, че е най-стабилното място на Балканите и пример за справяне с миграционния поток, който минава през държавата.

Той похвали екс председателя на НС Цецка Цачева, Менда Стоянова и бившия вътрешен министър Румяна Бъчварова, заради които, по думите му, коалицията от осем парламентарни групи в НС е била факт.

Запитан относно това кои са потенциалните коалиционни партньори на ГЕРБ при влизане в следващото НС, Валентин Радев отговори: "Най-добрият вариант е да е един или двама", като в подкрепа на думите си посочи, че когато са повече от двама коалиционни партньори, по-трудно се правят компромиси. Иначе от ГЕРБ биха влезли в преговори с тези, с които са си партнирали и досега, добави Радев.