Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Депутатите сами предизвикали реакцията на Румен Радев

Иван Иванов от БСП заяви пред Bulgaria ON AIR, че в залата е имало провокация

19.01.2017 | 19:55 Редактор: Луиза Божинова
Депутатите сами предизвикали реакцията на Румен Радев

Днес някои от депутатите изразиха недоволството си от това, че новият президент Румен Радев, който положи клетва в Народното събрание, не е представил достатъчно ясно речта си и се почувстваха обидени от отговора му: "Имате още една седмица".

Иван Иванов от БСП допусна, че в залата е имало провокация, защото са се чували доста ясно подвиквания, които са предизвикали президента.

"Мисля, че беше нормално да бъде изслушана неговата реч, защото в това встъпително слово се дават основните приоритети, които ще бъдат следвани през мандата", каза той в предаването "Денят ON AIR".

По думите на Иванов речта е била достатъчно издържана, а в нея са били засегнати теми като блокираното здравеопазване и буксуващото образование.

"Радев е човек на действието, а не на думите. Очаквам в следващия месец това да стане ясно на всички граждани, не само на тези, които са го подкрепили", заяви Иван Иванов в студиото на Кузман Илиев. "Във външнополитически план ние имаме нужда да повярваме в себе си и новият държавен глава е носител на тази промяна", допълни депутатът.

Иванов посочи, че в словото на Радев е било потвърдено, че България "твърдо и стабилно" трябва да бъде член както на НАТО, така и на Европейския съюз.

"Радев защитава тезата, че там трябва да бъде отстояван българският интерес - нещо, което неговият предшественик не направи", коментира Иван Иванов. Според него няма смисъл да бъдем придатък на един или друг голям играч на международната политическа сцена.

Иванов изрази надежда този кабинет да направи изборите така, че те да бъдат честни. Той заключи, че е много важно да се продължи подготовката за нашето председателство в ЕС.