Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Гроздан Караджов:С ГЕРБ сме заедно само на хартия

Свикнахме една магистрала да е успех, а държавата не е мръднала, посочи той в Денят ОN AIR

14.10.2016 | 20:16
Гроздан Караджов:С ГЕРБ сме заедно само на хартия

"Борисов не може да казва "Довиждане" на реформаторите, защото ние много отдавна сме му го казали. Това беше точката, която счупи доверието между нас. Той няма да получи подкрепа от нас, защото това не е подходът на управление, което сме подписали преди 2 години. Ние сме заедно само на хартия, защото не може да съществуваме като самостоятелна група отделно от тях", заяви пред Денят ON AIR депутатът от РБ Гроздан Караджов

По думите му реформаторите имат драматични различия с ГЕРБ по ключови политики и тяхната реализация.

"Една държава представлява сериозна политика, която разбива монополитите, която връща парите на хората, няма олигархия, няма картели. Ние свикнахме да слушаме, че една магистрала е успех", посочи гостът.

Според Караджов логиката реформаторите да застанат зад г-н Трайков е, че РБ, като съвкупност от партии, са търсели "камикадзе", което да отиде на избори и единството е дошло именно там, че трябва да е човек от гражданския съвет. В края на краищата се реши да е Трайчо Трайков.

От разговора  в студиото на Кузман Илиев стана ясно, че днешното упражнение на Борисов е било излишно. 

"Не се прави така. Това заздрави редиците в ГЕРБ, показа се кой е силният в ГЕРБ и целта бе по някакъв начин да се вдигне резултатът на партията. Амбицията им това да се случи на първи тур, е очевидна", категоричен е Караджов.

Според него в политическата е така- "ако нямаш хора, които да ти вярват, по- добре не ходи на избори"

"Тези, които излязохме в опозиция, показахме че не сме доволни от резултата на държавата. Тя не е мръднала нито един ход", посочи депутатът.

Народният представител на реформаторите коментира и квадратчето "Не подкрепям никого"  и каза, че "квадратчето е един действително недействителен глас".

"Колегите от РБ са подписали предложението, но след като е открит проблемът, предлагаме начин да го поправим. Но ГЕРБ отново се инати. Ако хората не ни харесват, искаме да ни го кажат с това квадратче", уточни Караджов.

По думите му следващата седмица НС следва да разгледа няколко теми, а именно действително недействителния вот, проблемите около казуса "Белене", "защото не може пак да няма виновник", както и гласуване лихвата да се намали, защото всеки ден плащаме.