Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Весела Лечева: Ген. Румен Радев не се е изплашил от дебат с Цецка Цачева

Трябва да се даде равен шанс на всички медии да излъчат този дебат, обясни тя в Денят ON AIR

12.10.2016 | 20:49 Редактор: Ирина Георгиева
Весела Лечева: Ген. Румен Радев не се е изплашил от дебат с Цецка Цачева

Генерал Румен Радев не се е изплашил от дебат с Цецка Цачева, а напротив - трябва да се даде равен шанс на всички медии да излъчат този дебат, така че да бъде наблюдаван от максимален брой българи. Това коментира членът на ИБ на БСП Весела Лечева в Денят ON AIR. 

"Това са нарочни внушения и хората, които най-много се страхуват искат точно това да вменят, че другите проявяват страх и се опитват по такъв начин да проявяват нещата и да инсценират такава постановка, все едно сме се отказали от дебат. Напротив тук в момента стои някаква луда надпревара в медиите, кой първи да излъчи дебата между Цецка Цачева и Румен Радев", обясни Лечева и добави, че те не са от хората, които бягат от срещи и дебати по телевизията.

Шансът на ген. Румен Радев е изключително голям с оглед на качествата, които притежава, на достойнствата си, на биографията си, както и на подкрепата от хиляди българи, които очакват промяната в тази държава, прогнозира Лечева.

От БСП ще търсят подкрепата на всички граждани, които са недоволни, както от състоянието на държавата, така и от личното си положение. По думите на Лечева огромният проблем, пред който стои България, а той е в ръцете и на президентската институция, е проблемът с демографската криза.

"Българският парламент затвори врати именно поради страха да се разкриват нови факти, които се скриват от българските граждани. Едно от тези решения беше построяването на бежанските лагери. Можете ли да си представите, че тези малки населени погранични райони са обезлюдени заради огромната миграция на млади хора, които никога няма да се завърнат в родните си места. Поне тези хора пограничните райони и там, където започват тези стоежи на бежански лагери", коментира тя.

Според Лечева тук има опит да се смесят две неща - хуманността към тези, които мигрират от бедстващите региони, но на първо място управляващите трябва да са задължение към български младежи.

По думите й президентът има огромни правомощия в тази насока като първото е да свика КСНС и да разгледа въпроса с демографската криза.

Огромна част от българите не гласуват, защото не виждат алтернатива, подчерта Лечева в студиото на Владимир Сиркаров. Тя е сигурна, че през тази кампания ще стигнат до огромен брой граждани и ще им покажат, че те са алтернативата.

Въпреки това има страх от манипулация и фалшификация на изборите, добави тя.

Твърдението на Борисов, че ще подаде оставка, ако изгубят президентските избори, е опит да се мобилизират избирателите му, коментира Лечева. Тя прогнозира още, че ще има предсрочни избори. Показват го хаотичните действия на правителството, добави тя.