Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

БСП ще търси обединение в лявото пространство при балотаж

Това обяви червеният депутат Радослав Стойчев в ефира на Bulgaria ON AIR

11.10.2016 | 19:56 Редактор: Тодор Петров
БСП ще търси обединение в лявото пространство при балотаж

Ако Цецка Цачева и ген. Румен Радев отидат на балотаж, ще потърсим обединение в лявото пространство, за да отидем по-силни на втори тур. За нас не е изгодно да стоим и да чакаме. 

Това каза в предаването "Денят ON AIR" депутатът от БСП Радослав Стойчев. Той е на мнение, че забавянето в обявяването на кандидатурата на Цецка Цачева е тактически ход, който стресира цялата кампания. 

"Най-вероятно ще има балотаж. Очертава се ГЕРБ да бъде първа политическа сила. Отчитаме факта, че много от нашите избиратели ще бъдат издърпани от Ивайло Калфин, Пламен Орешарски, Татяна Дончева и дори от Красимир Каракачанов", отчете гостът на Bulgaria ON AIR. 

Депутатът от БСП добави, че ген. Радев ще участва в предизборен дебат, но едва когато се постигне консенсус по провеждането му. По думите му кандидатът на столетницата иска дебатът да се състои на публично място, където ще може да се излъчи директно от всички медии. 

Радослав Стойчев посочи, че програмата на ген. Радев е ясна и е нормално да има близост до Русия, но в партията не се отричат от НАТО и ЕС. 

"Основателни са обвиненията, че ГЕРБ ще манипулира изборите", настоя гостът в студиото на Владимир Сиркаров, припомняйки случилото се в зала "Арена армеец" на последните избори. 

Очаквайте видео с целия разговор.