Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

"За" и "против" аборта - убийство ли е той или право на избор?

Безотговорно е да се извършва аборт, ако жената е забременяла доброволно, посочи политологът Калоян Правов в Денят ON AIR

07.10.2016 | 19:34 Редактор: Тодор Петров

Абортите в Полша няма да бъдат забранени, стана ясно вчера след серията от масови протести. Политологът Калоян Правов коментира темата в предаването "Денят ON AIR" и посочи, че е безотговорно да се извършва аборт, ако жената е забременяла доброволно.

"Статията, която написах по темата, беше плах опит да разгледам проблема с аборта от правото на частна собственост. А човек владее тялото си. Тялото е първата частна собственост, която човек владее", обясни гостът на Bulgaria ON AIR. 

Той добави, че хората, които са "За" абортите залагат на аргумента, че ембрионът е само маса от клетки. За Калоян Правов най-логичният вододел е преди и след зачеването. 

"След зачеване е ясно, че този ембрион със сигурност ще се развие в човешко същество. Това носи със себе си отговорност. Правата на майката, както и на ембриона, са върху собственото й тяло", каза още гостът на Владимир Сиркаров. 

Политологът добави, че дилемата става сериозна при насилствено забременяване Според него въпросът е индивидуално свързан, а дебатът ще продължи да се води, защото е сериозен.