Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Цецка Цачева: Подготвена съм за президентската кампания и разчитам на успех!

"Ще бъда президентът на всички българи", заяви кандидатът на ГЕРБ в "Денят ON AIR"

05.10.2016 | 20:36 Редактор: Мария Аладжова
Цецка Цачева: Подготвена съм за президентската кампания и разчитам на успех!

Много сериозно съм подготвена за президентската кампания и разчитам на успех. В това увери кандидат-президентът на ГЕРБ Цецка Цачева в предаването "Денят ON AIR" по Bulgaria ON AIR.

"Аз съм получила доверието на най-голямата и на най-силната политическа партия, която в годините, в които управлява, успя да постигне много за всички граждани на България. Не само за онези, които гласуват за нас, но и за онези, които откровено симпатизират и дават гласовете си за други политически сили. Това ми дава основанието да поискам доверието на целия български народ. Ако получа това доверие, аз ще бъда президентът на всички българи", заяви Цачева.

На въпрос дали се дразни от вече популярното "майка на нацията" тя обясни, че това е само закачка, тъй като е жена. 

"Истински се забавлявам, когато в личен план ме нападат опоненти, те нямат политически аргументи. Аз много добре съм подготвена и очаквам успешен финал. Опитът и научените уроци ми дават самочувствието, че съм изградила качества на диалогичност, на човек, който може да балансира, да прехвърля мостове", допълни Цачева.

Тя беше категорична, че никога не е отдавала предпочитания към една или друга политическа сила, а е действала обективно:

"Като председател на Народното събрание винаги съм балансирала между отделните парламентарни гурпи, никога не съм давала доверие или обратно на групи, които са различни по численост или са извън политическата сила, която ме е предложила".

Що се отнася до международните отношения, претендентът за "Дондуков" 2 заяви, че навън България трябва да бъде представяна в един глас от всички политически сили в страната. 

"Външната политика на България трябва да бъде балансирана политика, не може президентът да има различно мнение от това, което се формира от останалите държавни институции, които имат компетентност по осъществяване на външната политика. Така или ианче ние сме държава-членка на ЕС и на НАТО, отговорностите и ангажиментите ни трябва да се изпълняват, но не е в моя стил и начин на работа ултимативният тон, считам, че диалогът е начинът и средството, с което могат да с преодоляват сложните въпроси за решаване", посочи Цачева. 

Относно членството ѝ в БКП коментира: "Моите родители са безпартийни. Като студентка ми предложиха и аз приех с убеждението, че по този начин бих могла да работя за България. При онази информационна завеса, в края на 70-те, когато аз съм започнала следването си, в началото на 80-те, без цялата информация, която днес имаме, мисля, че много млади хора са постъпили като мен".

Това обаче не повлияло на убежденията и оценката, която дава за онзи период. 

За финал Цачева подчерта, че е "предсатавител на една народна партия, каквато е ГЕРБ в България, член на ЕНП, представител на дясното". И допълни, че президентската институция е толкова силна, колкото силна е личността на президента.