Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Изпитваме ли носталгия към комунизма?

ДС не иска богати хора, иска бедни и зависими, посочи пред Bulgaria ON AIR Мартин Димитров

09.09.2016 | 21:37
Изпитваме ли носталгия към комунизма?

[related_articles]

"За тези 26 години се случиха и хубави неща. България е член на ЕС и на НАТО, което е нов път. Проблемът е, че миналото пречи на реализацията на бъдещето. Хората на бившата ДС са все още на ключови позиции. Те действат синхронизирано и пречат на този нов път на България. Те тласкат страната ни към бившия Съветски съюз", каза пред камерата на Bulgaria ON AIR народният представител от РБ Мартин Димитров. 

По думите му именно тези хора саботират много решение и мерки, които целят развитие на България.  

Димитров подчерта, че бившата Държавна сигурност не иска богати хора в България, а бедни, зависими и лесно манипулируеми хора. 

"Комунистическата опасност не е преодоляна", категоричен е Димитров и подчерта, че е важно хората да познават фактите. 

"Има изкуствено насаждана носталгия по комунизма. Тогава нямаше свобода...ако не се противопоставим на тази манипулация, много хора ще се излъжат", настоя Димитров. 

Народният представител от ГЕРБ Методи Андреев пък припомни една мисъл: "Когато един народ не познава историята си, има опасност да я преживее отново". Андреев е категоричен, че не иска да се повтаря онова време и за целта трябва да се промени отношението на младите хора.

"Никъде няма в  другите държави паметник на завоевателя. Съветската армия не е била освободител, тя е била окупатор. Този паметник е построен само, за да се напомня, че тези земя трябва да бъдат с руско влияние. А на българите да им показва, че нямат самосъзнание на патриоти", смята народният представител. 

Петър Славов от РБ пък сподели пред камерата на Bulgaria ON AIR,  че повечето млади, родени след 89-та, не знаят какво е да не можеш да слушаш музиката, която харесваш и как, ако я слушаш отиваш в районното управление.

"В тази епоха хората не бяха свободни и бяха буквално арестувани, ако напуснеха територията, оградена с тел", припомни факти от онова време Славов.

/Вижте целия разговор във видеото/