Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Очаква ли се битка на генерали за "Дондуков" 2?

Убеден съм, че ген. Радев ще стигне до балотаж, заяви политологът Александър Маринов

17.08.2016 | 21:31
Очаква ли се битка на генерали за

"Още когато се заговори за кандидатурата на ген. Румен Радев, обявих, че това е едно изключително попадение. Един истински боен генерал, минал през цялата кариера на военния човек, не забъркван в политиката досега. Личността и поведението на ген.Радев не са достатъчни, важни са партиите, които го издигат и подкрепят, както и кампанията, и разбира се, неговият съратник като кандидат за вицепрезидент", посочи в Денят ON AIR политологът Александър Маринов.

По думите му, ако се стигне до битка на генерали, нещата няма да са сигурни.

"Абсолютно съм убеден, че ген. Радев ще стигне до балотаж", заяви Маринов в студиото на Владимир Сиркаров.

Според политолога след първия тур Радев ще получи още по-широка странична подкрепа. 

"Не е нужно президентът да е дипломат, затова си има външно министерство. Нужен е достоен човек, с принципи и желание да защити националните интереси", категоричен е Маринов. 

От разговора стана ясно, че Маргарита Попова не е добър вариант за позицията на вицепрезидент.

"Генералът има нужда от някой опитен и способен човек. Трябва да е приемлива кандидатура, както за БСП, така и за АБВ", настоя Маринов. 

Той смята, че имената, които се въртят засега, не отговарят на изискванията

Относно кандидата на ГЕРБ Александър Маринов заяви, че това ще е Бойко Боривос, защото "той се замисля за своето политическо бъдеще". 

"След изборите ще се търси нова форма на управление на страната, която би могла, но не е сигурно дали ще бъде, по-стабилна от досегашната коалиционна формула", посочи гостът.

По темата Слави Трифонов политологът каза, че той няма да играе на тези избори, защото ще се фокусира върху референдума си.

"У нас се подценява въпросът как си влияят взаимно референдумът и изборите. Възможно е да има влияние, което да изкриви и едното, и другото. След като политическата класа отказва да промени нещата, то трябва да се пита народът. Референдумът сам по себе си не е лошо нещо", заключи Александър Маринов.