fallback

Завръщат ли се криминалните години у нас?

Коментар на Николай Хаджигенов и Димитър Илиев в "Денят ON AIR"

13.06.2016 | 19:57 Автор: Мария Аладжова

Не бих се учудил, ако предварително се е знаело за престрелката в Слънчев бряг. Това каза в предаването "Денят ON AIR" адвокатът Николай Хаджигенов в коментар по темата дали у нас се завръщат познатите криминални сценарии от зората на демокрацията.

По думите му случилото се в морския курорт е "римейк на деведесетте", който се осъществява не без знанието на МВР и прокуратурата.

"Властта не просто търпи това отношение, тя го толерира", заяви Хаджигенов. - "Те имат пряк интерес от това под една или друга форма".

"Както и да го тълкуваме, това е нещо извънредно, нещо което ни връща в средата на деведесетте години. За съжаление героите са същите", коментира от своя страна журналистът Димитър Илиев.

Той посочи, че инцидентът беше отразен и на международно ниво, като отново привлече внимание към страната ни със случващото се по българското черноморие.

Куротът отдавна се е превърнал в място за алкохолен и нарко туризъм, продължи с експертизата си Илиев. През летния сезон населението в Слъчев Бряг достига 150 хил. души. По-голямата част от тях се отсядат в евтини хотели, далеч от плажната ивица, а това само по себе си е индикация предназначението на курорта за чуждестранните туристи.

Изчисленията показват, че за най-оборотните месеци там се генерират около 50 млн. леца печалба от продажбата на наркотици.

"Интересите са толкова големи, че очевидно има едно камъче, което обръща колата", заключи журналистът.

 

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback