Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Милен Миланов: Българският театър е на световно ниво и това се знае

"Тази година за отличието "Аскеер" бяха наградени достойни колеги", коментира в "Денят ON AIR" актьорът

27.05.2016 | 21:38 Редактор: Мария Аладжова
Милен Миланов: Българският театър е на световно ниво и това се знае

Тази година с отличието "Аскеер" бяха наградени достойни колеги, а и достойни и добри колеги се състезаваха за статуетката. Това каза в предаването "Денят ON AIR" Милен Миланов, председател на "Академия Аскеер".

Той разказа, че тазгодишната церемония по награждаването е била приета изключително добре, в това число и от хора, далечни от театралното изкуство.

Миланов сподели, че българската публика се завръща в театралните зали, но голяма част от нея се интересува не от театъра в чистия му вид, а от театралното шоу, което през годините започна да придобива популярност.

Същевременно качеството на сценичното изкуство в България запазва водещите си позиции в международен план, отбеляза още актьорът.

"Българският театър, ако го разположим на световната сецена, е на икзлючително високо ниво. Българските актьори и режисьори са изумителни като качество. Това е нещо, което се знае и се отбелязва, но ние не го знаем достатъчно в България. Българските театри имат невероятен престиж не отсега".

Миланов коментира и аналогията, която често правят в народа, на политическата сцена с театралната:

Човек трябва да работи в професията си с професионални средства. Политиците имат достатъчно широк политически инструментариум, нека да не взимат от нашия. Не им върши работа. Както и ние, разбира се, не бива да взимаме техния, защото не може за собствената си несъстоятелност да се обвиняват политиците. Бъдете гражданско общество, искайте това, което ви се полага, но носете лична отговорност", призова той.