Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Постоянна динамика при изборите в САЩ

За досегашната победа на Хилари Клинтън и Доналд Тръмп, говори Младен Петков за Bulgaria ON AIR

28.04.2016 | 21:59 Редактор: Вероника Цветанова
Постоянна динамика при изборите в САЩ

По повод  ожесточената борба на изботрите в САЩ и победата на Доналд Тръмп и Хилари Клинтън във вторник Младен Петков коментира директно от САЩ за Bulgaria ON AIR.

Той отбеляза победата на Хилари Клинтън във вторник като попътен вятър и допълни, че индикации за препятствия по пътя за спечелване на демократическата партия са много слаби.

На изборите милиардерът Доналд Тръмп триумфира при Републиканската партия в пет щата от Източното крайбрежие.
В Демократическата партия Хилъри Клинтън печели в 4 от петте щата, с което преднината й пред сенатора от Върмонт Бърни Сандърс стана решаваща.

На Клинтън са й нужни по-малко от 250 гласа, за да спечели номинацията на демократите. Сега тя разполага с 80% от необходимите 2 383 делегати, за да спечели президентската кандидатура на партийния конгрес в края на юли във Филаделфия.

Младен Петков допълни, че е много важна битката, която предстои в Индиана. Той обясни, че Тед Круз и губернатора на Охайо Джон Кейсик са се договорили да не се съревновават един срещу друг, за да могат да съберат повече делегати срещу Тръмп, но тази стратегия ще бъде малко закъсняла, тъй като е малка вероятността Тръмп да не се превърне в избор на републиканците.

"Хилари е по-близо до желаната нонминация. Интересно е, защо Бърни Сандърс продължава да участва в надпреварата, математически е нереалистично той да спечени номинацията на демократите, но той иска да покаже, че има подкрепа спрямо политиките му", коментира Петков.