Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Боян Чуков: Натискът върху Русия цели Путин да употреби тактическо ядрено оръжие

Мирният план на Зеленски беше нереалистичен, коментира международният анализатор

30.05.2024 | 21:11 Редактор: Толя Стоянова

"Ракетите, които поразиха радиолокационните станции тип "Воронеж" в Руската федерация, които са част от ядрената триада на Русия, не могат да бъдат поразени от украинците. За да се определи точно месторазположението на целта, се използва космическо разузнаване. Целеполагането не се прави от украинците, а от държавите, които правят това въоръжение. Оказва се безпрецедентен натиск върху Руската федерация с цел Путин да употреби тактическо ядрено оръжие. Целта е това да се случи преди срещата в Швейцария, където не присъстват Русия и Китай, целта е глобалният Юг да се обедини и да застане на страната на САЩ и съюзниците", коментира международният анализатор Боян Чуков в предаването "Денят ON AIR".

Той отбеляза, че засега само американците са тези, които са използвали атомно оръжие - в Хирошима и Нагазаки. Ако Русия го направи, ще бъде втората и "тактическото ядрено оръжие ще се банализира".

"Мирният план на Зеленски беше нереалистичен. Сега започна да се говори за плана на Антъни Блинкен, който отново е неприемлив за Руската федерация. Руснаците си дават сметка, че ако има замразяване на конфликта, то ще е временно. Украйна беше планирана като ракетна площадка на НАТО срещу Руската федерация. Войниците на въоръжените сили на Украйна са малко, НАТО се принуждава да вкарва вече не толкова неявно войници", каза Чуков  пред Bulgaria ON AIR.

По думите му тепърва се задвижва големият военнопромишлен комплекс - обединение на САЩ и Европа, а затова са необходими години.

"За първи път в Щатите е построен нов завод за производство на снаряди. Всички се готвят за продължителна война. САЩ се опитват да вкарат Източна Европа във войната срещу Украйна и с хора, и с летища, и с логистика, и с военна инфраструктура. Неслучайно руските военни експерти казват, че ако тези F-16, които бъдат дислоцирани около границата на Украйна, но влязат и бомбардират руски обекти - ще бъдат ударени от руски ракети. И се споменават: Прибалтика, Полша, Румъния, вече  за съжаление и България", обясни международният анализатор.

Гледайте целия разговор във видеото.

Какви са намеренията ви за 9 юни?

Ще си почивам.
74%
Заминавам на почивка.
14%
Ще празнувам личен повод.
12%
Общо 828 гласа


6
4 rate up comment rate down comment 7
анонимен
преди 3 седмици
национален предател да му се отнеме бг гражданство Сигнализирай за неуместен коментар
5
7 rate up comment rate down comment 11
Един българин
преди 3 седмици
Г-н чук.сякаш мирния план на шефа ти в Кремъл е реалистичен трябва бой бой с ракетите по *** на тяхна територия но и по честичко в Москва,тия само от война разбират,от друго не Сигнализирай за неуместен коментар
4
7 rate up comment rate down comment 11
Чичо Бляд
преди 3 седмици
3
5 rate up comment rate down comment 18
Гошко
преди 3 седмици
И как стигнахте до извода г-н Чуков? Или имате достъп до секретна информация? Сигнализирай за неуместен коментар
2
17 rate up comment rate down comment 4
Вардара
преди 3 седмици
Поздравления за г-н Чуков, за това, че изтърпя водещата. Друго качество за телевизията освен, че е изкуствено руса не се ли изисква? Сигнализирай за неуместен коментар
1
14 rate up comment rate down comment 14
шаро
преди 3 седмици
Това е да си много голям, платен чук. Сигнализирай за неуместен коментар