Денят ON AIR

Всеки делник от 19:15 часа
още

Магдалена Ралчева за филма "Сватба": Номиниран е за три международни фестивала

"За всеки един кинотворец, който застава зад текст на Хайтов, е изпитание", коментира режисьорът

29.05.2024 | 21:06 Редактор: Толя Стоянова

Продуцентът и режисьор Магдалена Ралчева представя най-новия си филм "Сватба" дни след премиерата му в Кан.

"За всеки един кинотворец, който застава зад текст на Хайтов, е изпитание. До този момент филмът е номиниран за три международни фестивала. Когато се снима епоха, винаги е изключително голямо предизвикателство, защото неминуемо рискът да се направи бутафория е огромен. Имах уникалната възможност да работя с много добър екип. Освен екипа, е много важно човекът, който застава като основен двигател на филма, да има правилна визия и високи критерии. Във филма "Сватба" художественото ниво е на изключително голяма висота", коментира Ралчева в предаването "Денят ON AIR".

Тя разказа, че неслучайно е посегнала към Хайтов - искала е да се дистанцира от нашето време и от проблемите на днешния ден.

"Хайтов има уникалната способност да превръща обикновеното в приказно. Цялото му творчество е фокусирано върху човешките взаимоотношения. По прост начин са показани, любовта, грехът и най-истинските неща, без които нашият живот е немислим", сподели Ралчева пред Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ героите от света на Хайтов са оживели автентично във филма.

"България има голям актьорски потенциал. Винаги съм обичала да работя с непознати актьори и да откривам нови лица. Кастингът беше много дълъг - около три месеца. Дълбоко в нас, зад суетата, прозират любовта и добротата. Днешният ден е много напрегнат и заради това хората станахме по-лоши, докато в Хайтовия свят нещата са много прости, но същевременно героите са правдиви хора, които минават през живота с изключително достойнство - те са наша опорна точка, трябва повече да се обръщаме към тях", призова режисьорът.

Премиерата на филма "Сватба" е на 21 ноември.

Гледайте целия разговор във видеото.

Какви са намеренията ви за 9 юни?

Ще си почивам.
74%
Заминавам на почивка.
14%
Ще празнувам личен повод.
12%
Общо 828 гласа