Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Есил Дюран и Ники Сотиров: България е спряла в аварийната лента, избирателите са апатични

Двамата с общи изпълнения на Арт фест в Луковит

19.04.2024 | 20:33 Редактор: Елеонора Танева

На Лазаровден, 27 април, ще се състои грандиозен Арт фест в Луковит. В арт хотел ще се срещнат на едно място няколко вида изкуство.

"България е страна с много таланти, всички сме го забелязали, но нищо не се случва по-нататък. Арт фестът е на час от София. В България има места, които са арт спа хотели, с артистична насоченост, подпомагат изкуствата. Ще дадем акцент на великолепна художничка Веселка Кирилова - има много фолклор, мода, българската жена е издигната в култ", сподели изпълнителят и дизайнер Есил Дюран в студиото на "Денят ON AIR". 

Фестивалът ще бъде симбиоза между живопис, музика, ревю с дефиле на красиви българки. Артистичната проява ще бъде открита от професор Любомир Стойков. 

"Великден е след 2 седмици, изяждаш половин агне, пръскаш се, но душата ти е гладна, на Коледа е същото. Искаме да популяризираме модната линия на Есил Дюран", подчерта българският артист, режисьор и продуцент Ники Сотиров.

Есил Дюран посочи пред Bulgaria ON AIR, че не ѝ било лесно да създаде собствената модна линия, тъй като това ѝ е хоби, а не професия. Определи го като предизвикателство, от което се учи всеки ден.

Гостите изразиха своята позиция и по отношение на политическата ситуация в страната, както и разочарованието си от апатията на голяма част от българите към политическите процеси.

"Законите се коват там, всичко касае мен, вас, няма как да не си зависим и да не се вълнуваш... Започвам да не знам кой е прав и кой крив, кой е добрият и кой лошият в техния филм. Държавата е спряла в аварийната лента, всички пътуват, ние не", каза Есил Дюран.

Като симптоматика за агресивно заболяване определи Ники Сотиров факта, че 600 000 отиват до урните и гласуват "не подкрепям никого".

"Специалистите, които карат в аварийната, се забиват в нас. Нямаме гражданска съвет, 34 г. ставаме все по-пасивни", добави Ники Сотиров.

Гледайте целия разговор във видеото.