Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Камбарев, ПП-ДБ: ГЕРБ и ДПС газят правила и внасят напрежение в партиите

"Сглобката се разглоби заради двата различни модела на работа", смята депутатът

17.04.2024 | 19:47 Редактор: Вяра Димова

Дали ще поискаме оставката на Росен Желязков, предстои да вземем решение. Има предпоставки да искаме тази оставка и не само. Днес бяхме свидетели на скандално заседание. Гласувахме оставка на председателя на НЗОК, която всъщност я нямаше. Тя беше оттеглена. Това не е единичен случай. Това заяви депутатът от "Продължаваме промяната - Демократична България" Михал Камбарев в "Денят ON AIR".

По думите му днес Икономическата комисия е провела заседание без кворум.

"В момента в НС ГЕРБ и ДПС така са решили да управляват, че газят всички правила. Това внася напрежение във всички партии. Има основание не само за оставката на Желязков, но и за оставки на различни председатели на комисии. Пример е Икономическа комисия", уточни още Камбарев пред Bulgaria ON AIR.

Промените са осветлили, че всички институции са превзети, изтъкна той.

"Преди това си говорехме кои са превзети, кои - не. Борисов обясняваше, че в тази държава няма нищо превзето. Вече виждаме, че всички институции са инсталирани кадри на ГЕРБ и ДПС. Ако искаме да освободим тези институции, това е стъпка", смята депутатът.

Според него сглобката се е разглобила заради двата различни модела на работа. 

"Едната концепция е на ГЕРБ и ДПС - на всички е ясно, че няма как да станеш например директор на училище, ако не си близък до ГЕРБ-ДПС. Надявахме се, че са готови да пуснат тази власт. Не се разбрахме, че искаме прозрачни назначения", обясни Камбарев.

През последните 6 пъти ГЕРБ се е провалила в съставянето на кабинет, отчете той и коментира промените в Конституцията.

"Ако тези промени се бяха случили една година по-рано, нямаше да си говорим за "Боташ". Има някаква завера между ГЕРБ-ДПС-президент, но този доклад вече е изпратен до членовете на комисията. Ако те нямат смелост, ние ще го изкараме, както заявиха и БСП", обяви още Камбарев.

Депутатът коментира и изнесената вчера информация от шефа на ДАНС Пламен Тончев за фабрики за нелегални цигари, подкупи, предавани на паркинга пред парламента и много връзки в МВР и "Митниците".

"Наблюдавали са т-нар. канал на Димитрови от две години. Прокуратурата прикрива престъпления. Нека всичко, което се изнесе, да се вкара в прокуратурата и да се носи отговорност", настоя той.

Ще слеете ли майските празници и ще си вземете ли кратка ваканция?

Ще ги слея, има много празнични дни.
51%
Няма да ги слея, защото работата не ми позволява това.
28%
Няма значение, че ще редуваме почивни и работни дни.
21%
Общо 676 гласа

Гледайте целия разговор във видеото.