Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Каракачанов: Системата на МВР е пробита, националната ни сигурност е застрашена

Проблемът е разграждането на държавността, заяви бившият военен министър 

16.04.2024 | 19:24 Редактор: Тодор Петров

"Служебният кабинет се управлява дистанционно, това е правителство на ГЕРБ и ДПС. За една седмица виждаме трети външен министър. Един отказаха в последния момент, друг изкара 5 работни дни, сега виждаме трети. След промените в Конституцията инструментът служебен кабинет се използва от партиите с мнозинство в НС, за да влияят върху събитията в държавата по време на изборния процес и върху самия него", коментира бившият военен министър Красимир Каракачанов в "Денят ON AIR".

И отбеляза, че "явно външният министър не е започнал своите изказвания със "Слава на Украйна", затова са го сметнали за политически неблагонадежден". 

Според него Главчев не трябва да бъде "въртян на шиш", а ГЕРБ и ДПС трябва да обяснят за рокадите в кабинета.

СКАНДАЛИТЕ В МВР И АГЕНЦИЯ "МИТНИЦИ"

"Системата на МВР е пробита. Процесът тече вече 20-25 години. Всичко се подбира на принципа "мой човек". Хората нямат доверие в тази институция. Главен секретар на МВР ходи на плажове и почивки с хора, които са обвинени в контрабанда и получава часовници като подарък... Отива на рождения ден на кученцето на един такъв човек и се държи като шут. За ПП и ДБ реформа в службите означава "слагане на наши хора в системата", заяви Каракачанов за Bulgaria ON AIR.

По думите му парламентът в момента е една бутафория. 

"Каквито и изслушвания да се правят, те са за публиката, а не за да се решават проблемите. Хората виждат, че в тази институция са подбирани и назначавани марионетки. Не отстояват интересите на народа, изпълняват волята на тези, които са им платили, за да влязат в парламента. Проблемът е разграждането на държавността в България, и то в последните 3 години. Интересите на България се поставят като залог за чужди интереси", каза още бившият военен министър. 

ВОЙНАТА НА РУСИЯ В УКРАЙНА

"Докато войната в Украйна не приключи, България ще бъде управлявана от посолствата. Националната ни сигурност е застрашена, рискът за съществуването на България е голям. България има нужда от правителство, което да каже: "Това не е българска война и България не е подготвена да бъде набутана в подобна война". Или ще се търси мирно решение, другият вариант е тотален конфликт. Има политици, на които основният им интерес е да спасяват себе си", подчерта Каракачанов.

Ще слеете ли майските празници и ще си вземете ли кратка ваканция?

Ще ги слея, има много празнични дни.
51%
Няма да ги слея, защото работата не ми позволява това.
28%
Няма значение, че ще редуваме почивни и работни дни.
21%
Общо 676 гласа