Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Манолова: ГЕРБ набързо ступа по-слабия партньор ПП-ДБ, пазарлъкът ще приключи успешно

"Всичките надути фрази как ще осигурят честни и почтени хора се оказват балон", каза лидерът "Изправи се.БГ"

18.03.2024 | 19:50 Редактор: Искра Ангелова

Снощи бяхме свидетели на специална военна операция, която ГЕРБ спретна на ПП-ДБ и тъй като за вторите 60 позиции в регулаторите са по-важни от 600 000 избиратели, те се поддадоха на рекета. А може би и седенето в скута да им е харесало, както да им се е усладило мазното турско кафе, но в крайна сметка видяхме ГЕРБ в ролята на домашния насилник на българското общество, който набързо ступа по-слабия партньор - ПП-ДБ. Накрая се появи полицаят от РПУ-то в лицето на ДПС, каза им: "Момчета, имате прекрасно семейство, продължавайте сглобката". Нямаме никакви причини да смятаме, че пазарлъкът за постове и пари няма да приключи успешно. Това каза лидерът на "Изправи се.БГ" Мая Манолова в студиото на предаването "Денят ON AIR".

Тя е на мнение, че на следващи избори ПП-ДБ няма да съществува.

"Няма да ги има на политическата карта, но пък техните представители - толкова важни в регулаторите, ще продължат да упражняват своите правомощия. Осигуряват им живот след смъртта, тъй като политическото приключване на ПП-ДБ, за съжаление, е предстоящо, предвид тежката морална катастрофа, в която изпаднаха техните ръководства", допълни Манолова в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ и ПП-ДБ, и ГЕРБ са излъгали избирателите си.

"Докато никой не е изненадан, че Борисов за пореден път си е сменил мнението, или пък, че е излъгал своите хора, то ПП-ДБ катастрофираха тежко. Всичките им приказки, надути фрази за това как ще осигурят честни и почтени хора, каквито е нямало в регулаторите, се оказват един балон. В крайна сметка става дума за разпределяне на едни пари и едни министерства. Борисов е поискал Министерството на иновациите и растежа, защото там минават 7-те млрд. евро по плана за ПВУ", подчерта лидерът на "Изправи се.БГ".

Манолова посочи, че част от регулаторите управляват парите на бизнеса.

"Всичките им приказки за съдебна реформа в крайна сметка се опираха до това да има независима съдебна власт, отчетна прокуратура, партийните централи да не се месят и да не определят главата на прокуратурата. Оказа се, че това е прах в очите на хората. ПП-ДБ предадоха и продадоха хората от протестите - тези, които не искаха повече Борисов и ДПС, искаха съдебна реформа", категорична е тя.

Манолова разкри, че от "Изправи се.БГ" са възразили срещу това домакинствата да бъдат на свободния пазар  на ток от 2026 година: "Освен че ще се повиши цената на тока за потребителите, се създават огромни възможности ЕРП-тата да получават милиони средства от държавната хазна заради симулативни сделки".

А за евроизборите работят за листа "със силни личности".

Ще постигнат ли партиите компромис и ще има ли кабинет?

Ще направят всичко възможно да се разберат и излъчат кабинет.
28%
Няма да се разберат.
37%
Ще ни държат в напрежение за решението си до последния възможен момент.
25%
Ще поискат още време, за да се споразумеят.
10%
Общо 813 гласа

Гледайте целия разговор във видеото.