Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Ивайло Вълчев: Пари се наливат и очи се затварят, да не гледат накъде изтичат

Усеща се дистанциране на ДБ от ПП, коментира депутатът от ИТН

06.12.2023 | 21:00 Редактор: Елеонора Танева

Сглобката продължава да скърца все повече от ден на ден.

"Очевидно част от тях се пазят от това да се нарекат коалиция. Едната част от нея се срамува, другата иска да подпише брачния договор, другата част се пази като дявол от тамян. В ПП-ДБ виждам много внимателно и изразително мълчание от страна на ДБ по много въпроси. Не просто в сглобката сглобката е разхлабена, а в неразделните части на сглобката не всичко е толкова цветно и розово, колкото им се иска", коментира депутатът от ИТН Ивайло Вълчев в студиото на "Денят ON AIR".

Той подчерта, че когато спорът е за разпределение на постове, става дума за места, на които се контролират средства. 

"В НЗОК става дума за над 8 млрд., адски много пари, които ще отиват неясно за какво. Ако те бяха налети в здравеопазването, щеше да има повече пари за заплати на лекари, сестри. Нерегламентираният износ на лекарства - няма как НЗОК да не го е виждал, а ако го виждал - защо са мълчали. Пари се наливат и очи се затварят, за да не се гледа накъде изтичат тези пари", заяви народният представител.

Пред Bulgaria ON AIR Вълчев коментира и дерогацията за "Лукойл". Определи отпадането като ненужно, защото "няма логика да се отказваш от право, което си получил"

"От хората, които работят в "Лукойл", знаем, че една смяна не става току така. Очевидно нивото, на което се играе тази игра, е твърде високо. Играчите очевидно нямат разбирателство помежду си", каза Ивайло Вълчев.

ИТН няма да подкрепи бюджета на Асен Василев. По думите на Вълчев той ще ни поведе по пътя на Гърция, но за разлика от нея - нас никой няма да ни спаси от дългова спирала. 

Партията на Слави Трифонов ще покани културните дейци следващата седмица в НС, ако няма промени в перото на култура.

"Ако покрай парите за драг шоута, се даваха и за стойностни неща, които остават - да не оставаме с впечатлението, че едни са предпочитани пред други, по политкоректни отношения и приятелски връзки", завърши Вълчев.

Гледайте целия разговор във видеото.