Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Кандидат за общински съветник: В София трябва да се почне от чистотата, по улици текат фекални води

ПП, "Спаси София" и ДБ ще управляват заедно с ГЕРБ", категоричен е Станислав Младенов

19.10.2023 | 21:08 Редактор: Толя Стоянова

"Битката за София ще бъде тежка. Днес излезе едно социологическо проучване, според което Ваня Григорова има шанс не само да стигне до балотаж, но и да победи на него", заяви кандидатът за общински съветник от БСП Станислав Младенов в студиото на "Денят ON AIR".

"Бюджетът на София е 2,4 млрд. лв. 240 млн. е бюджетът за чистотата. В София улиците се мият само когато вали, защото тогава може да се атакува по-голяма площ, а всъщност не се върши работа. Вътрешнокварталните улици също не се мият, а ние дишаме там. Предимно се мият линиите на градския транспорт. Това е голям проблем. Бюджетът за миене на софийските улици не се изпълнява", коментира Младенов.

По думите му Столичната община има не само финансови функции, но и социални. Според него тя може да се справи по-добре от една частна фирма.

"Преди два дни бях в кв. "Модерно предградие". Там хората живеят в 19 век. По самите улици текат фекални води, няма никаква изградена канализация. Комуналните услуги трябва да се въведат в обхвата на услугите предоставени от Столичната община. Трябва да започнем от чистотата", заяви Младенов в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той засегна и проблема с презастрояването в столицата. "Решението за презастрояването е да се спре да се уплътнява града. Трябва да се работи умно. Публичните инвестиции не успяват да достигнат темпа на растеж на частните инвестиции. Трябва да се развие така наречения "Северен град". Общината е отговорна да реши проблема с презастрояването, тя трябва да е инициатор на развиването на този град", посочи кандидатът за общински съветник. 

Според него хората от "Продължаваме промяната", "Спаси София" и "Демократична България" ще управляват заедно с ГЕРБ. "Моделът, който се разиграва на национално равнище, ще се случи в същия вид в София", категоричен е Младенов.

Гледайте целия разговор във видеото.