Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

"Възраждане" ще брани с всички законни средства референдума за еврото

Асен Василев сложи розови очила, представи стария бюджет по нов начин, коментира депутатът Деян Николов

29.06.2023 | 20:40 Редактор: Елеонора Танева

Правителството с остри реакции срещу "Възраждане", от партията с критики заради бавенето на решението за референдума за въвеждането на еврото.

"Остава една седмица докато българския парламент, управляващата коалиция е напът да наруши закона, до 7 юли е срокът за приемане на решение за референдум. Тримесечният срок от внасянето на документите изтича на 7 юли", подчерта депутатът от "Възраждане" Деян Николов в студиото на "Денят ON AIR". 

По думите му депутати от първите две партии не влизат умишлено на заседания на комисии с  цел да саботират процеса.

"Другата седмица ще има гласуване, може да гласуват "против", ако това случи, отиваме в КС, който ще трябва да се изкаже за референдума, това може би ще отнеме 1-2 месеца", уточни депутатът.

Пред Bulgaria ON AIR Николов заяви, че "Възраждане" могат да организират протести и "със законови средства" да се борят за референдума за еврото. Обвиненията на правителството за подстрекателство към бунтове, той определи като "новата стратегия на американския посланик да ни изкарат толкова черни".

Относно проекта на бюджет народният представител каза: "Асен Василев сложи розови очила, представи стария бюджет по нов начин, залага мерки, част от тях са резонни, част пожелателни, не е ясно дали ще доведат до по-високи приходи."

По думите му има скрити рискове в някои сектори като енергетиката, където ако се вземе 100% от печалбата на държавните дружества "рискуваме да ги направи по-малко конкурентоспособни".

Гледайте целия разговор във видеото.