Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Мехмед Дикме: ДПС ще подкрепи конституционните промени

Вярвам на новото правителство, нека не бъде залог на политиците, заяви бившият земеделски министър

05.06.2023 | 21:08 Редактор: Вяра Димова

"Ако има някаква вътрешна опозиция от ГЕРБ и "Продължаваме промяната", която може да обърка мнозинството, ДПС ще намери повод да подкрепи правителството. ДПС със сигурност ще подкрепи конституционните промени". С тези думи Мехмед Дикме от ДПС коментира в студиото на "Денят ON AIR" възможността партията да подкрепи проектокабинета "Денков - Габриел".

Според него новото правителство може да изкара и три месеца, но може и четири години.

"Определящо ще е случващото се през следващите седмици", изтъкна бившият министър на земеделието Мехмед Дикме пред Bulgaria ON AIR.

"Използвам студиото, за да призова представителите на "Продължаваме промяната" и на ДБ да извикат Гешев, да проведат мъжки разговор и да му дадат три месеца, за да свърши това, което не е успял за предишните години", изрази позиция Дикме.

"Конституционното мнозинство не трябва да бъде свързано с частична промяна на закони, а със свикването на Велико народно събрание, което да промени Конституцията", коментира още гостът.

По думите му с поведението си през последните години българските политици са унизили дейността на службите.

"Нека ги оставим на свобода, да бъдат политически независими и да работят за интересите на държавата. България губи своя международен авторитет. Вярвам на новото правителство. Нека да не бъдат залог на политиците и чрез тях да бъдат решавани лични интереси", настоя Дикме.

Гледайте целия разговор във видеото.