Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Влади Въргала за отказан 1 млн. лв.: Безплатни кебапчета няма, вземайки нещо, ти вече дължиш

Актьорът коментира референдума срещу влизането на джендър идеологията в българските училища

07.03.2023 | 21:15 Редактор: Михаела Димитрова

Актьорът и режисьор Владислав Карамфилов – Въргала призна, че е отказал 1 млн. лв., за да влезе в политиката.

"Не знаеш какво губиш като печелиш и какво печелиш като губиш. Това не е единичен случай, ясно е, че това е система. Политиката отдавна не се занимава политически, а е икономическа политика. Не случайно разликата между десни и леви не съществува", каза той в ефира на "Денят ON AIR".

"Парите са основно нещо в политиката и всички са наясно, че хората влизат там предимно заради парите. Аз не разсъждавам дали ще взема 1 милион лева или не. Навремето баща ми ми каза, че безплатни кебапчета няма. Вземайки нещо ти вече дължиш, така е в живота", коментира Влади Въргала.

По негови думи 1 млн. лв. е някаква цена, която звучи шокиращо в съзнанието на хората, но всъщност това е "най-никаквата цифра." "Не случайно милионери от тотото изпадат до пълна мизерия, като преди това са имали среден стандарт. Първото, което правят хората, е да се разведат, да си купят нова кола, нов дом и после не може да им пратят поддържката", допълни актьорът.

На въпрос кога би приел да влезе в политиката, той отговори, че само тогава, когато види, че наистина има кауза, която касае България.

"Второ бих влязъл, когато провидя, че със собствените си способности мога да донаддам каузата. Аз нямам политическа грамотност", каза Въргала пред Bulgaria ON AIR.

Относно влизането му в Инициативния комитет за провеждането на референдум срещу влизането на джендър идеологията в българските училища, актьорът коментира, че го интересува това, което според него е важно за България. "Аз не вярвам на нищо, което ни предлагат да приемем и ние трябва да се съгласим. Всяко нещо, което се случи с България, с народа, беше с условието "имате изисквания да направите така, защото животът ви ще стане по-добър. Трябва да приемете еврото, някой обясни ли на народа да разбере за какво става дума?", попита той.

"Джендърството не е наука, предлагаш ми, че ще се преподава нещо, без да ми казваш какво, дай ми пример. Какво означава трябва да влезе?", добави Въргала. 

"Аз не зная в България да има издевателства върху хора с хомосексуалност. Колкото има към такива хора, толкова има и към бабаити. Просто агресията е заложена в човека във всичките и форми. Колеги българи, всеки има право да обича, да бъде обичан и да избере своето щастие. Никой по никакъв начин не трябва да бъде упрекнат за любов и инстинкти, но когато нещо ти се налага, че трябва да бъде прието, трябва да го изучават децата - ето един референдум, с него да го решим", каза Влади Въргала.

Гледайте целия разговор във видеото.