Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Водещият на SENSHI Ники Илиев: Леко обсебен съм от бойните спортове

По думи на режисьора този тип спортове те учат да преодоляваш страховете

14.02.2023 | 20:56 Редактор: Михаела Димитрова

Тази събота от 18:30 часа ще се проведе SENSHI 15 в Двореца на културата и спорта във Варна.

"Може би това ще е 5-ото ми водене, последните две години съм регулярен водещ и това е единственото нещо, което водя, защото аз не работя водещ от много години, а режисирам основно", заяви водещият на галавечерта Ники Илиев в "Денят ON AIR".

Той се определи като "леко обсебен" от бойните спортове, като сподели, че самият той се занимава с тях. "Във всеки мой филм има по някакъв начин бойна сцена. Това си е част от моя живот. Гледах SENSHI преди години, защото ми беше интересно, и ме поканиха да водя. От една страна, казах, че не съм водещ, но от друга страна, исках да съм близо до ринга. Вълнуващо е, особено когато човек е запален по тези неща", призна още Илиев пред Bulgaria ON AIR.

Той сподели, че като водещ пак е режисьор, защото има много емоция на ринга. "Когато бойците са пред теб, особено преди двубой, виждаш цялото това напрежение. Аз подхождам с изключителен респект към тях, защото да излезеш и да се съревноваваш с някого, е смелост, но да го направиш пред много хора, които те гледат с възможността да загубиш позорно и това да остане завинаги, се изисква допълнителна доза да можеш да преодолееш страховете", допълни още Ники Илиев.

По негови думи SENSHI е много отговорно събитие, което изисква да бъдеш концентриран през цялото време, особено когато си в ролята на водещ.

На въпрос на какво го е научил бойният спор, Илиев отговори, че бойните изкуства са философия. "Човек се научава да продължава и да преодолява нещата, да може да e концентриран в стресови ситуации. В един момент се научаваш да мислиш, без да изпадаш в паника", заяви той.

Гледайте видеото с целия разговор.