Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Цветанов: Бихме подкрепили "Продължаваме промяната" и ДБ, няма по-добро на политическата сцена

Цялостната кампания ще премине в подготовка за местния вот, прогнозира лидерът на "Републиканци за България"

09.02.2023 | 20:32 Редактор: Михаела Димитрова

По всяка вероятност това няма да бъдат последните предсрочни парламентарни избори за тази година, защото и настроението за предизборна кампания е почти сиво, хората не са в такова настроение, политическите партии също, всеки изчаква, иска да надцака другия. Това заяви лидерът на "Републиканци за България" Цветан Цветанов в Денят ON AIR.

Според него местните избори ще дадат отговор дали ще може да се излезе от омагьосания кръг на популизма.

"Мисля, че цялостната кампания ще премине в подготовка за местния вот, защото той е ключов за разсичането на този възел. Политическите партии ще трябва да загърбят малко личните и партийни си интереси, ако искат да се промени нещо в страната. Убеден съм, че това обединение, което се очаква да се направи от "Продължаваме промяната" и "Демократична България", ако бъде подкрепено от сериозна периферия от партии, организации и сдружения, тогава действително тези 65%, които не гласуват, могат да отидат да повишат избирателната активност", коментира още Цветанов.

И намекна, че има вероятност неговата партия "Републиканци за България" да подкрепи тази на Кирил Петков и Асен Василев.

"Ние направихме нашия избор с неучастие в предишните предсрочни парламентарни избори. Подкрепихме както "Продължаваме промяната", така и ДБ. Специално в Шумен имахме сериозно организационно участие. С подобна нагласа сме да ги подкрепим, защото колкото и да казват някои, че може би не е най-доброто, което имаме, аз мога да кажа, че в момента на политическата сцена по-добро няма, за да се създаде енергия за промяна, която трябва да се случи", обясни Цветан Цветанов пред Bulgaria ON AIR.

Относно битката за местния вот, лидерът на "Републиканци за България" даде за пример ситуацията в Пловдив и кмета, който реши да напусне ПГ на ГЕРБ.

"Виждаме ситуацията в Пловдив, кметът отказа да се съобрази с политическото решение и той напусна ГЕРБ и остана като кмет. Там борбата винаги е между много субекти, нека не изключваме Георги Гергов като основна фигура в Пловдив. Тук трябва да има ясна визия какво трябва да се случи и какво трябва да стане. Варненци също няма да търпят това, което се случва в момента", смята Цветанов.

На въпрос дали от ПГ ГЕРБ биха разрешили коалиция с БСП и ДПС, Цветанов отвърна, че "за структурите на ГЕРБ трябва да се говори след местните изборите. В момента от такава тройна коалиция печеливш би бил само един и това е ДПС", заяви още той.

Гледайте целия разговор във видеото.


2
0 rate up comment rate down comment 0
ЙЕС
преди 1 година
Ахахаха, е тогава ПП и ДБ скорострелно отиват на дъното, за където тъй или иначе са се запътили :)))) Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
Дидо
преди 1 година
Няма по-добро, ама и това не е добро. Сигнализирай за неуместен коментар