Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Васил Найденов: Политиците да не подценяват хората, защото става страшно

Липсват ми гостуванията в по-малките градове, призна певецът

29.12.2022 | 20:10 Редактор: Тодор Петров

Любимият на поколения българи Васил Найденов гостува в студиото на "Денят ON AIR" в последните дни на отиващата си 2022 г. 

"Това са най-хубавите празници на света и трябва да умеем да ги празнуваме. Човек става по-добър. Българинът обича да празнува. Хората да се обичат повече и да се вслушват в това, което им казват децата", каза легендарният певец и изрази надежда повече хора у нас да бъдат усмихнати и добронамерени. 

"В Пловдив и Варна ще ме намразят от гостувания. Малките градове са ощетени. Докато преди години пътувахме в Плевен, Горна Оряховица... Хората вече нямат тези материални и организационни възможности. Това нещо ми липсва", обърна внимание Васил Найденов пред Bulgaria ON AIR.

Гостът отбеляза, че всички в неговата фамилия пеят, но единствено майка му е била професионална певица. Именно тя го записва на пиано още във втори-трети клас. Найденов е на мнение, че е хубаво децата да имат допир с музиката и отбеляза, че много от новите ни звезди не знаят терминологията в музиката.

Той призна, че би се замислил дали ще се съгласи да пее за даден политик. Според него на политическата сцена в момента никой никого не слуша.

"Защитават партийните си набези, непрекъснато върви монолог и това народът го вижда. Хората много добре те сканират. Става страшничко, ако започнеш да подценяваш хората. Нас (певците - бел. ред.) ни употребяват за други неща - колкото може повече гласове да бъдат подадени. Нашата гилдия никога не е била обединена. Никак не е лесен този занаят, особено ако трябва да задържиш топката години наред", коментира още Васил Найденов.

По думите му някои негови колеги "ги въртят" денонощно, но това не е трайно. Самият той не си прави равносметки на годината. 

Междувременно се подготвя филмов мюзикъл с песните на Васил Найденов.

"България няма традиции в кино-мюзикъла. Мечтал съм за този мюзикъл. Много е труден жанрът, хиляди неща са. Накрая трябва да го закрия, това тепърва ще се снима и ще се търсят главни героини. Сценарият е интересен, има какво да се случва. Става дума за любов и още нещо. Благодаря на Алекс Алексиев и съпругата му", повдигна завесата гостът на Ганиела Ангелова.

Васил Найденов изтъкна, че не само той е "виновен" за многобройните хитове през годините и отчита факта, че е попаднал сред най-добрите текстописци. 

Гледайте целия разговор във видеото.