Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Сдружение "Български глас": Надеждите на гражданите за промяна се изпариха

Разговор с основателите Тихомир Василев и Емил Христов

02.05.2022 | 20:59 Редактор: Здравко Черкезов

Обещанията на управляващите не покриват очакванията на българите. Именно това подтиква Тихомир Василев и Емил Христов да основат Сдружение "Български глас".

"На практика това се получава, след като надеждите на гражданите за промяна се изпариха. През последните дни се дадоха много заявки и в момента почвата е благодатна за нови проекти. Бяхме направили прогноза още на последните избори, че тенденцията в българския политически живот през следващите години е такива бейби проекти/нови партии", посочи политикът Тихомир Василев в студиото на "Денят ON AIR".

Като пример за неизпълнено обещание Василев даде съдебната реформа. По думите му закриването на спецправосъдието е само "замазване на положението".

"Управляващите нямат решение на проблема с главния прокурор. Поставиха се червени линии и ако бъдат преминати, ще бъде поредната лъжа. Обещава се едно, а в следващия момент виждаме нещо друго", коментира той и пита иронично:

"Комисията за промяна на Конституцията колко пъти е заседавала? Иначе председателят ѝ е създател на партия, чиято цел бе да се извърши съдебна реформа.

"Не съм чул да е вкаран текст, който да реформира правораздавателната система", каза Василев по адрес на лидера на "Да, България" и съпредседател на "Демократична България" Христо Иванов.

Емил Христов определя идеологията на Сдружение "Български глас" като "по-скоро вляво".

"Нашите цели са по-скоро да създадем средна класа. Такава в тази държава няма и това е голям проблем. Нашата идея е да наблегнем на здравеопазването, на малкия и среден бизнес", изтъкна той пред Bulgaria ON AIR.

"Ножицата все повече се разтваря", допълни на свой ред Василев.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 1
номер2
преди 1 година
Много вождове, ама няма индианци! *** и Пульо направиха партии, но защо им се дава думата? Сигнализирай за неуместен коментар