Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Отец Иван: Всички можем да бъдем по-добри, но явно не искаме

Всеки си носи своя кръст, подчерта свещеникът

22.04.2022 | 20:35 Редактор: Здравко Черкезов

Разпети петък е денят, в който Исус Христос е разпнат на Кръста, за да изкупи греховете на човечеството. Даваме ли си сметка за саможертвата Му във времена на изпитания?

"Всички можем да бъдем по-добри, но не искаме, явно. Дяволът много пречи, много е хитър и кара човек да се нервира, ядосва... и тогава Дяволът се радва", каза отец Иван пред "Денят ON AIR".

"Дяволът изкушава много, но ние не бива да се поддаваме. Най ни изкушава това, което нямаме, но искаме да имаме", добави той.

Според отец Иван вярата в Бога ни помага в такива случаи. "Вярата в Господа ще ни помогне с всичко, Той няма да ни остави, но трябва да вярваме истински в Него и когато кажеш "Така ще бъде" - така ще бъде. Виждаш кое е добро - което дава Бог - и ще го правиш", посочи свещеникът в студиото.

И подчерта, че всеки си носи своя кръст.

"Бог е дал на всеки човек кръст да носи и този кръст му е таман на неговия гръб. Един умрял и влязъл в Рая. Петър му казал - "Иди си вземи кръста". И той гледа този-онзи и си казал "Ще взема по-големия". Но не могъл да го носи. Петър му казал - "Вземи си малкия кръст", разказа отец Иван в ефира на Bulgaria ON AIR.

Най-важно е смирението. "Човек трябва да търпи, да се смирява с всичко, което не може да получи. Човек трябва да се стреми да прави добро - правиш ли добро, няма да сгрешиш", категоричен бе събеседникът на Ганиела Ангелова.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК