Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Ген. Ралчев: Има война между Министерския съвет и президентството

"Във време на война всяка една специална служба трябва да бъде по-стабилизирана", посочи той

07.04.2022 | 20:58 Редактор: Ваня Кузманова

Правителството предлага началникът на НСО да бъде освободен. 

"Мотивите на кабинета са меко казано несериозни, тъй като спазването на закона е задължение за всеки български гражданин, особено на българските офицери или генерали. Началникът на НСО е спазил закона и се учудвам, че спазването на закона може да е повод за искането на оставката", заяви председателят на управителния съвет на Националния съюз "Безопасност и охрана" ген. Румен Ралчев в студиото на "Денят ON AIR". 

По думите му точно в този момент, когато имаме една галопираща инфлация и когато сме във война, всяка една специална служба трябва да бъде колкото се може по-стабилизирана.

"Ние извършваме точно обратното, което показва, че има война между Министерския съвет и президентството", допълни ген. Ралчев. 

Неговото мнение е, че това, което се иска, е опит за разправа с един честен български генерал в тази служба. 

"Винаги съм защитавал тезата, че която и да е специална служба, трябва да възпитава кадрите си вътре. Те да израстват в йерархията равномерно, за да има възможност за тяхната реализация и взаимна заменяемост. Тези спускащи се отвън винаги са показвали слаби резултати", коментира гостът пред Bulgaria ON AIR.

Ген. Ралчев заключи, че това е опит за дестабилизация на НСО, влияние върху нейния личен състав и нейното ръководство, дестабилизация  на сигурността на първите ръководители в България. 

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


 


1
0 rate up comment rate down comment 0
Просветен
преди 2 години
Генерал Станчев подаде оставка за глупостта на служители, а сега защиваме Тонев, който изпълнява поръчка от назначилите го от ГЕРБ. Сигнализирай за неуместен коментар