Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Каракачанов: Има риск за сигурността ни, за пореден път Европа не е адекватна

"Разчитахме, като влезем в НАТО, че някой друг ще ни пази", заяви бившият военен министър

24.02.2022 | 19:59 Редактор: Здравко Черкезов

Няма риск за военен конфликт на територията на България, защото сме член на НАТО. Но има риск за националната ни сигурност и това не е от вчера. Това заяви бившият военен министър Красимир Каракачанов в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му след 1999 г. на Българската армия се е гледало като на нещо, от което няма нужда.

"Разчитахме, като влезем в НАТО, че някой друг ще ни пази, а като влезем в ЕС – че някой друг ще ни храни", отсече Каракачанов.

Според доскорошния лидер на ВМРО страната ни не би издържала във война, подобна на тази в Украйна, срещу "който и да е противник". 

"Това е война, няма какво да се лъжем. Загиват хора, бомбардират се военни обекти. Това е военен конфликт с две суверенни държави. Пълномащабна военна операция: от Крим нахлуват военни сили, през ДНР и ЛНР, както и от Беларус. Би следвало да се каже в прав текст, но за пореден път Европа нито е адекватна, нито е в час", коментира бившият военен министър пред Bulgaria ON AIR.

Войната не е решение, а ЕС води двулична политика, смята Каракачанов.

"Нашите политици повтарят клишета от Брюксел и си мислят, че колкото по-добре ги цитират, толкова по-добре ще се представят. Но Брюксел е неадекватен! Да се занимават с реалните проблеми, а не да ни обясняват, че има 32-38 пола", настоя доскорошният лидер на ВМРО.

Гледайте целия разговор във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК