Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Реформата в здравеопазването е обвързана с огромни капитали

Коментар на доц. д-р Георги Чернев

07.05.2014 | 00:26 Редактор: Ирина Георгиева
Реформата в здравеопазването е обвързана с огромни капитали

Проблемите в здравеопазването през последните 20 г. се нуждаят от политическа воля, за да бъдат решени, заяви доц. д-р Георги Чернев, дерматолог в Правителствена болница в предаването Денят он ер с Ивайло Лаков на 6 май 2014. Според доц. д-р Чернев реформата в здравеопазването е свързана с огромни средства.

"Трудно ми е да дам пряк отговор каква е причината за елиминирането на един или друг колега. Предполагам и противоречията, които възникват в един или друг кабинет са обусловени поне отчасти от решенията, които искат да вземат колегите и колегите, които са поставени на тези постове, но не им се дава възможност или адекватна възможност да бъдат реализирани", каза той.

Реформа в здравеопазването изисква сериозни решения и сериозен капитал, а дали този капитал ще бъде отпуснат зависи от политическата сила зад гърба й, подчерта доц. д-р Чернев. Според него генерирането й често е причина колегите му да бъдат елиминирани.

Според доц. д-р Чернев голяма част от медицинските центрове могат да бъдат реорганизирани и закрити с цел да се повиши ефективността на други центрове, които да поемат всички пациенти.

Доц. д-р Чернев коментира и проблемът с лекарствата на онкоболните. По негови думи тези трудности трябва да бъдат разрешени от Министерството на здравеопазването и ресорния министър.

"Забелязвам, че при редица от тези пациенти не се подхожда правилно и не се спазват определени линии на клинично поведение. Трябва да има определени органи, които да поставят съответните диагнози и правилното протичане на лечебната дейност. "

Цялото интервю на доц. д-р Георги Чернев в предаването Денят он ер с Ивайло Лаков на 6 май 2014 - във видеото.


1
0 rate up comment rate down comment 0
g_tsvetan@yahoo.com
преди 8 години
видеото го няма , как мога да го гледам или е изтрито ? Сигнализирай за неуместен коментар