Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Интересът на българските туристи към страната ни - безусловен

2019 г. беше трудна, но завърши с добри резултати, заяви Полина Карастоянова

14.01.2020 | 22:10 Редактор: Ралица Братанова

Много българи прекараха празниците в чужбина. Най-голям скок се наблюдаваше в резервациите в съседните държави: Турция, Македония, Сърбия и Албания.

Въпреки това, според изпълнителения директор на Националния борд по туризъм Полина Карастоянова, в същото време традиционните селища у нас, с минерална вода и добра българска кухня, са били напълно заети.

"Интересът на българските туристи към България е безусловен", заяви тя в "Денят ON AIR".

По думите ѝ имаме сравнително добри резултати, като към октомври приходите от туризъм са били 3,5 млрд. евро, а посещенията от чуждестранни туристи - 9 милиона.

Експертът допълни, че 2019 г. е била трудна, но е завършила с добри резултати.

"Има стабилна основа, върху която туризмът се развива. Има устойчивост и дори фактори, независещи от нас, все още дават възможност българският туризъм да бележи положителен тренд на развитие и да регистрира малък ръст", посочи Карастоянова.

Тя заяви, че няма нищо по-трудно от това да развиваш сектор туризъм в страна като България, която предлага твърде много възможности. 

"Рекламираме се правилно, но с много ограничен бюджет. Той несъответства на ролята и мястото на туризма в националната икономика. Считаме, че са налице всички предпоставки в един следващ мандат на управление моделът на държавната собственост в туризма и моделът на презентиране на България на международните пазари да бъде в различен от досегашния мащаб", категорична бе Карастоянова пред Bulgaria ON AIR.

Гледайте видеото с целия разговор.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК