България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

"Фокус: Образование" - новото предаване в ефира на Bulgaria ON AIR

Гледайте го всеки понеделник от 9:30 часа

10.01.2020 | 10:30 Редактор: Искра Ангелова

Образованието влиза с висока скорост в светлините на прожекторите от следващия понеделник с ново предаване в ефира на Bulgaria ON AIR. То ще показва добрите учителски практики и добрите ученици и е част от образователната мисия на телевизията.

"Българите са добре образовани и това се вижда. В университети в цял свят има българи, които са водещи фигури. Има множество добри примери, които трябва да се показват", каза водещият на предаването "Фокус: Образование" Николай Кузманов в студиото на "България сутрин" пред сутрешния тандем на Bulgaria ON AIR Гергана Венкова и Златимир Йочев.

В рамките на новото предаване, което стартира в понеделник - на 13 януари, от 9:30 часа, ще се обръща специално внимание на проблемите и предизвикателствата в образованието, както и тяхното решаване. 

"София не е България, а страната ни има прекрасни учители и ученици. В малките населени места един автобус събира ученици от 4 села, защото децата искат да учат", посочи още Кузманов в студиото на "България сутрин". И добави: "Ще даваме думата и на родителите, както на успели деца, така и на проблемни такива. Проблемът много често не е в детето, а в родителите - ще се опитаме да сме и в тяхна полза".

Всеки понеделник в рамките на един час "Фокус: Образование" ще среща зрителите още с представители на институциите, от които зависи развитието на българското образование и култура, така и с известни артисти и лидери на мнение. Запазено място ще има и за най-малките – в рубриката „В час ли сте“ ученици ще имат възможността да изразят мнението си по актуални образователни теми.

Не пропускайте първото издание на образователното токшоу "Фокус: Образование" - всеки понеделник от 09:30 часа по Bulgaria ON AIR.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК