Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Необичайни традиции: Как светът посреща Нова година?

Журналистът Магдалена Гигова разказва интересни подробности за Панама, Аржентина и Еквадор

30.12.2019 | 21:12 Редактор: Ралица Братанова

Остават броени часове до настъпване на 2020 година. Традициите и обредите по цялата Земя са толкова различни и едновременно приличащи си. Журналистът Магдалена Гигова разказва как светът посреща новата година.

Пред Bulgaria ON AIR тя сподели, че нейните любимци са в Панама. Там всяко семейство си купува хартието чучело на празника и го изгаря на малка клада, след като е залепило снимка на някоя личност, която го е вбесило през годината. 

Статистиката сочи, че най-често върху чучелата попадат снимките на политици.

"В Аржентина и Еквадор веднага след Нова година цялото население обикаля квартала с куфари, за да може да пътува повече през годината", коментира още Гигова в "Денят ON AIR".

Друг интересен факт, който тя сподели е, че на празника датчаните излизат пред къщите си и трошат чинии. Смята се, че колкото повече посуда си счупил, толкова повече добри приятели ще имаш през следващата година.

"Шотландците ходят на гости на непознати хора на Нова година. Палят едно буре - пълно със смола и го търкалят по улицата с идеята да се изтъркули всичко лошо през старата година и така да влязат в новата", обясни още журналистът.

Гледайте видеото с целия разговор.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК