Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Милен Михов: Трябва да има някаква реформа в НСО

Годината била трудна, но успешна за партията

18.12.2019 | 22:15 Редактор: Кристина Крумова

"Ясно е, че с по-високите наказания при насилие над медици няма да се реши проблема, но това е една от стъпките. Ако към това се прибави работата на органите на реда, ако се приложи работата на съда и органите на прокуратурата, това ще бъде отговор на очакванията на нашите лекари по подобаващ начин", заяви заместник-председателят на ВМРО доц. Милен Михов в студиото на "Денят ON AIR".

Тяхното предложение е минималните прагове за наказания да се вдигнат с една степен нагоре. За лека става минимум 3 години, за средна минимум 5, а за тежка минимум 7 години затвор.

"Когато веднъж се действа законно, това има дисциплиниращ ефект", категоричен беше доц. Михов.

Относно казусът с НСО, той смята, че определено трябва да има някаква реформа. 

"Трябва да има дебат по въпроса къде се намира НСО, кой я ръководи, какви са отношенията с останалите служби. Възможно е да бъде пренаписан този списък на охраняемите, но това е задължение на първите хора в държавата. Тук трябва да се води експертен, не политически дебат", каза Михов за Bulgaria ON AIR.

Според него 2019 година е била продължителна за ВМРО. Трудна, но успешна година с два пъти успешно проведени избори.

"Най-важното е, че опитът да бъде провалена идеята за обединение на патриотичните сили под формата на "Обединени патриоти" беше осуетена", отбеляза Михов.

Относно последните действия на Ангел Джамбазки Михов заяви, че той е понесъл и ще понесе цената на това, че е седнал зад волана пил. А тя е ерозия на неговия имидж, който е граден дълго време. А по повод обидните реплики на евродепутата към негови колеги доцентът подчерта, че подкрепя неговото действие в двете му части - това, което е написал във Facebook и неговото извинение. 

"Ние няма да се извиним на тези пазители на европейските ценности, за това, че те подкрепят пакта "Макрон", категоричен беше Михов.

По темата за политиката провеждана от министър Каракачанов Михов заяви, че в последните 30 години не е имало период, в който разходите за заплати за социални дейности на хората под пагон да са били увеличавани три години подред. 

"За тази година напусналите, спрямо постъпилите са в отношение 20% плюс. Разликата е 20% в полза на тези, които постъпват в армията", допълни той.

Според него македонският език е една книжовна форма, основана на западни български говори. 

"Политическият проблем е, че в последните месеци Заев се оттегля от договора за добросъседство в очевадни направления. Това е тревожна тенденция", заяви Михов.

И допълни, че без приятелство с България, Македония няма перспектива за европейско членство.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК