Денят ON AIR

Всеки делник от 19:30 часа
още

Принц Андрю - сериозна репутационна криза за кралското семейство

Скандалът разтърси Бъкингам и цяла Великобритания

25.11.2019 | 21:50 Редактор: Кристина Крумова

Секс скандал засенчва Brexit. Принц Андрю - третото дете на кралицата, е обвинен, че е имал сексуални контакти с непълнолетна преди 15 години. Във Великобритания има само една голяма история, за която всички в момента говорят. Журналистите Магдалена Гигова и Владислав Апостолов коментират темата в студиото на "Денят ON AIR".

"Британското кралско семейство е институция и когато на тази институция се случи нещо подобно, всички започват да се "упражняват" върху нея. Brexit, от друга страна, е нещо имагинерно, нормално е общественото внимание да бъде изместено в такъв момент", смята Гигова.

"Меко казано принцът е черната овца в кралското семейство. Всеки час излизат нови солидни обвинения. Той официално ще бъде оттеглен от всички над 230 благотворителни организации, на които е бил патрон. Това се случва, след като масово различни организации и спонсори започват да оттеглят своята подкрепа от принц Андрю, който е обвинен, че три пъти е правил секс преди повече от 15 години с непълнолетната Вирджиния Джуфре", разказа Апостолов пред Bulgaria ON AIR.

Гостите в студиото коментираха близките отношения на принц Андрю със скандалния мултимилионер Джефри Епстайн, за когото принцът споменава и в последното си интервю пред "Би Би Си", което Апостолов определи като "влакова катастрофа".

Според двамата журналисти ситуацията е сериозна репутационна криза за кралското семейство. 

"Ще се опитат да го излолират по много драматичен и зрелищен начин. Може би ще преборят и тази буря, но обаците са сериозно сгъстени над кралското семейство", смята Апостолов.

Според Гигова скандалът има и финансово изражение, защото съществуват данни, че принцът има разходи, които не могат да бъдат обяснени и жонглира с финансово необосновани суми.

"Не мисля, че трябва да отхвърляме опцията срещу него да бъдат повдигнати някакви криминални обвинения, но се съмнявам да влезе в затвора", каза Апостолов.

Цялата дискусия вижте във видеото

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК