Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Милен Михов: Ако не бяха ОП, минималната пенсия щеше да е далеч под 250 лв

Според него тези пари са недостатъчни, но са крачка напред

14.11.2019 | 21:57 Редактор: Ивет Арабова

"Мисля, че няма да има политическа сила, която да не подкрепи увеличението на минималната пенсия на 250 лева. Това е крачка в борбата с бедността. Господин Сидеров е общински съветник, той каза, че сега ще се фокусира в проблемите на София. "Атака" дори нямат парламентарна група в Народното събрание. Ние също оценяваме тези 250 лева като недостатъчни, но това е стъпка напред", каза зам.-председателят на ВМРО доц. Милен Михов в студиото на "Денят ON AIR".

Според него ако не бяха "Обединени патриоти", минималната пенсия днес щеше да е далеч под тази граница.

"Увеличение като сегашното в сферата на образованието е нямало от времето на Тодор Живков. В сектор "Отбрана" за трета поредна година ще бъдат вдигнати възнагражденията, заплатите в обществения сектор също се двигат с 10%. Мисля, че това са реални резултати и хората ги оценяват", коментира още Михов.

По думите му висшето образование страда от един основен проблем, който е именно начинът на управление на българските университети.

"Казусът с болничните се нуждае от екпертно решение. Смятам, че тази мярка - първият ден да не се плаща - е правилна. Не трябва да се бяга от проблема, въпреки че той е много сложен", заяви Михов в ефира на Bulgaria ON AIR.

В одобрената програма е приета задължителната детска градина за деца от 4-годишна възраст и тя да бъде осигурена от държавата.

Вижте видеото с целия разговор с Милен Михов!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК