Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Иван Гарелов: Промените след 1989 г. преобърнаха ценностната ни система

"Българите обаче все още чакаме някой да дойде и да ни "оправи", отсече журналистът

11.11.2019 | 21:29 Редактор: Василена Василева

"Изграждането на една държава е много дълъг процес. Промените, случили се след 10 ноември 1989 година, преобърнаха ценностната система на българина", коментира в студиото на "Денят ON AIR" журналисът Иван Гарелов.

Коментарът му идва по повод датата 10 ноември 1989, която сложи край на една епоха. И постави началото на друга. С отстраняването на Тодор Живков от власт завесата на комунизма у нас се вдига и води до така мечтаните от мнозина демократични промени.

"Обикновено чувството на несправедливост ражда недоверие у хората. След 1989 година бавно и мъчително изградихме демократичните институции. Системата се смени. В процеса участваха много хора. А в обществото ни към днешна дата се наблюдава доста голямо развитие", посочи Гарелов.

Пред Bulgaria ON AIR журналистът подчерта обаче, че голям недостатък остава това, че много често хората чакат нещо да им се даде, без да полагат никакви усилия, за да го получат. 

"Българите все още чакаме и някой да дойде и да ни "оправи". Това от своя страна създава изключително лоши навици", категоричен бе той.

Вижте видеото с целия разговор!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК