Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Депутат от БСП: Не сме излизали от местната власт, за да се завръщаме в нея

Красимир Янков не приема "внушението на Дончев за втори Костинброд"

30.10.2019 | 21:54 Редактор: Ивет Арабова

"Тези, които активно се занимаваха с предизборната кампания, знаят за силния натиск от страна на управляващите. Не приемам това внушение на Томислав Дончев за втори Костинброд. Той може да провери дали неговата партия не подготвя изборни манипулации", каза депутатът от БСП Красимир Янков в студиото на "Денят ON AIR".

Според него на втория тур всичко е възможно, тъй като сега предстои изборът на гражданите за личностите.

"Заявката на Мая Манолова за различен стил на управлението се вижда в кампанията ѝ. Изборът в неделя е сведен до това как ще бъдат решавани проблемите на столичани", коментира Янков.

Той заяви, че общината може да компенсира липсата на държава, което трябва да важното при избора на гражданите.

"Равни са шансовете и на двете кандидатки, зависи много каква ще е мобилизацията. БСП прави нужното, за да мобилизира електората си. Опозиция в БСП няма, това ръководство налага тази теза, но това не е така", каза в ефира на Bulgaria ON AIR Красимир Янков.

Депутатът отхвърли тезата, че БСП се завръща в местната власт, защото тя не е излизала от нея. 

"Във Варна се намеси националното ръководство, там изборът на кандидат е изключение. В такива избори нашите симпатизанти по-скоро подкрепят политики и това, което се предлага като решения, а не толкова персоналните личности", сподели още Янков.

Вижте видеото с целия разговор с Красимир Янков!

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК