Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

ГЕРБ обещават за София: Нови идеи, нови проекти и нова енергия

Надявам се столицата да се развива със същото темпо, заяви Силвия Христова

20.09.2019 | 20:30 Редактор: Ралица Братанова

Остава малко повече от месец до местните избори, а най-ожесточена се очаква да бъде битката в столицата ни. Как ще се развива София през следващите години коментира общинският съветник от ГЕРБ Силвия Христова. Tя обеща нови идеи, нови проекти и много нова енергия.

"Надявам се да се развива със същото темпо и скорост и по начина, по който гражданите имат очакването  да се развива, така че да направят своя избор съвсем скоро и да може работата за европейския облик на града да продължи", изтъкна Христова в "Денят ON AIR".

По думите ѝ има много приоритети за развитието на градската среда да се работи повече в малките квартали. Тя обясни, че има планове за развитие на още паркове, както и създаването на т.нар. Зелен ринг, който да свързва зелените площи.

"Презастроването е изключително сложна тема. Проблемът е наслагван доста през годините. Как се борихме ние досега? По инициатива на Фандъкова и главния архитект се промени законът за презастрояване на СО. Предстои още много работа в тази посока", обясни общинският съветник от ГЕРБ.

По думите ѝ предстои много работа по създаването на общия устройствен план, така че да се запази балансът между обществения и инвеститорския интерес.

"Всяка свършена работа ни показва как бихме могли да оптимизираме следващия проект. Винаги се учим от грешките си и някои недостатъци. Това ни дава увереността да знаем какво и как да го предложим през следващия мандат", коментира още Христова пред  Bulgaria ON AIR.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК