fallback

Глас от БСП: Изключително мотивирани сме да спечелим местния вот

Мая Манолова е най-добрият вариант за кмет на София, заяви Кристина Сидорова

12.09.2019 | 20:34 Автор: Василена Василева

"БСП е консолидирана и изключително мотивирана да спечели местния вот. Ще бъдем обединени. Желанието ни е увеличим два пъти броя на кметовете на общините в България и поне с 40% да нарасне броя на общинските ни съветници", коментира в студиото на "Денят ON AIR" депутатът от БСП и шеф на антикорупционната комисия Кристина Сидорова.

По думите ѝ подобни цели били напълно реалистични, тъй като партията имала собствена платформа, както и кандидати, доказали се в почти всички региони в страната.

"Левицата няма проблем със структурите по места. Такива имаше в една или две общини, но всичко е изчистено към момента. А при нас механизмът е различен. Местните структури издигат кандидат-кметовете. Националното ръководство на партията само ги утвърждава", подчерта Сидорова.

59 партии и 7 коалиции ще участват в изборите за местен вот през октомври. Битката за София се очервата да бъде най-оспорвана. Заради подкрепата за Мая Манолова пък четирима от ръководство на Движение "България на гражданите" напускат партията. 

Освен Движение "България на гражданите" (ДБГ), зад кандидатурата на Манолова за кмет на София застанаха АБВ и "Движение 21". А вчера градската организация на БСП реши също да засвидетелства подкрепа си за бившия омбудсман при определени условия. 

"Убедена съм, че Мая Манолова е най-добрият вариант за кмет на столицата, тъй като тя може да обедини гражданите и да допринесе за развитието на София.

Според анализатори настоящият кмет и бившият омбудсман имат равни шансове в кметската надпвара.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

fallback
Още от Денят ON AIR
fallback