Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Глас от СДС: Готови сме да подкрепим Фандъкова, ако тя е кандидатът на ГЕРБ за кмет

Непрекъснато изкупуваме терени, за да може да реализира проекта с канализацията, каза кметът на район "Витоша"

30.08.2019 | 20:34 Редактор: Юлия Христова

Преди дни ГЕРБ и СДС сключиха политическо споразумение за предстоящите местни избори по подобие на изборите на Европейски парламент. Целта на обединението между ГЕРБ и СДС е да станат първа политическа сила с най-много кметове и общински съветници в страната. ГЕРБ и СДС ще дадат възможност на местните си структури да сформират коалиции помежду си или да търсят други съвместни възможности за подкрепа на обща кандидатура за кмет и обща листа за общински съветници

"Беше логично продължение на явяването ни на европейските избори това споразумение. Готови сме да подкрепим Фандъкова, ако тя е кандидатът на ГЕРБ за кмет на София", каза в "Денят ON AIR" зам.-председателят на СДС и кмет на район "Витоша" Tеодор Петков. 

По думите му звучало смешно да се правят социологически проучвания на нещо, което не е родено, визирайки данни за политическите нагласи дали Манолова или Фандъкова ще спечелят местните избори в София. 

Петков припомни, че на евровота за СДС са гласували около 60 хил. души, а на следващите избори се очаква това да направят около 120 хил. избиратели. 

Пред Bulgaria ON AIR кметът на район "Витоша" уточни, че това, което е поел като ангажимент преди 4 г. почти на 100% е изпълнено. 

"Районът е голям, с различни като население места в него, има две села. Нямаме нарушения при издаването на разрешителните за строежи, презастрояването се оказа един от водещите проблеми", обясни събеседникът. 

"Канализацията е мащабен проект, това не е по силите само на един районен кмет. Столична община непрекъснато изкупува терени, за да може да реализира проекта с канализацията, а процесът е бавен", обясни още той. 

По думите му проблем с детските градини все още има, в последните години са били изградени общо  4 такива, предстои изграждането на пета. Само 1 училище там не е било санирано по обективни причини, но имаме спечелен проект за него.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК