Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

От ВМРО призовават за радикален подход срещу сексуалните престъпления

От партията на Каракачанов поискаха химическа кастрация за изнасилвачи и педофили

20.08.2019 | 20:50 Редактор: Ралица Братанова

Няколко дни след убийството на 7-годишната Кристин от 21-годишния Мартин Трифонов в село Сотиря от ВМРО поискаха химическа кастрация като наказание за сексуално насилие и педофилия.

"Има тежък проблем със сексуалните престъпления. Очертава се една тенденция те да не намаляват. Характерът им предполага една част от тях да остава скрита, поради простата причина, че жертвата предпочита да замълчи, чувства форма на вина, срам и така нататък", коментира общинският съветник в Столичната Община от ВМРО Карлос Контрера в "Денят ON AIR".

По думите му особено когато става дума за деца разкриването на такива случаи става доста трудно.

"Опитваме се да повдигнем дебат по темата, че ние се нуждаем от радикализиране. Един от вариантите, които ние предлагаме, е химическа кастрация", посочи Контрера пред Bulgaria ON AIR.

Според общинския съветник връщането на смъртното наказание е добро решение. 

"За тероризъм, за подобни убийства, извършени по особено жесток начин, мъчителен за жертвата, трябва да съществува такава правна възможност", коментира представителят на ВМРО.

Той призова за радикален подход и бе категоричен, че ако не вземем крути мерки като общество, граждани, партии и изпълнителна власт, тези случаи ще продължат. 

Контрера изрази мнение, че не е справедливо убиец да може да замени доживотен затвор с лишаване от свобода.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК